Λύρα Ρολόι Εκκρεμές μινιατούρα
  search
  • Λύρα Ρολόι Εκκρεμές μινιατούρα

  Λύρα Ρολόι Εκκρεμές μινιατούρα

  20,16 €

  Λύρα Ρολόι Εκκρεμές μινιατούρα

  Λύρα ρολόι εκκρεμές με κίνηση του δοξαριού σε απίστευτο μέγεθος , μόλις 24εκ.

  Μοναδικής ποιότητας προϊόν το οποίο περιλαμβάνει ειδική συσκευασία και οδηγίες χρήσεως.

  Μικρή σε μέγεθος μόλις 24 εκ. την καθιστά το απόλυτο σουβενίρ.

  Ενα καταπληκτικό σουβενίρ μοναδικό στο είδος του.
  Αποκλειστικά απο την Kappa N.F.A.

  Τουριστικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας από την Kappa N.F.A.

  FACΕBOOK

  Ποσότητα

    Πολιτική ασφαλείας

  Όλα τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την Kappa N.F.A.

    Πολιτική παράδοσης

  Όλα τα προϊόντα μας παραδίδονται σε ασφαλή συσκευασία με μεταφορική εταιρεία κατόπιν συνεννόησης

    Πολιτική επιστροφών

  Η πολιτική επιστροφών αφορά προϊόντα τα οποία εμφάνισαν κάποιο ελάττωμα / καταστροφή στην μεταφορά

  Λύρα ρολόι εκκρεμές

  Ένα ρολόι εκκρεμούς είναι ένα ρολόι που χρησιμοποιεί ένα εκκρεμές , ένα ταλαντευόμενο βάρος, ως στοιχείο μέτρησής του . Το πλεονέκτημα ενός εκκρεμούς για τη μέτρηση του χρόνου είναι ότι είναι ένας αρμονικός ταλαντωτής : Κινείται μπρος-πίσω σε ένα ακριβές χρονικό διάστημα που εξαρτάται από το μήκος του και αντιστέκεται στην αιώρηση με άλλους ρυθμούς. Από την εφεύρεσή του το 1656 από τον Christiaan Huygens , εμπνευσμένο από τον Galileo Galilei , μέχρι τη δεκαετία του 1930, το ρολόι με εκκρεμές ήταν ο πιο ακριβής χρονομέτρης στον κόσμο, λόγω της ευρείας χρήσης του.  Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, τα ρολόγια εκκρεμούς σε σπίτια, εργοστάσια, γραφεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς χρησίμευαν ως πρωταρχικά πρότυπα χρόνου για τον προγραμματισμό της καθημερινής ζωής, τις βάρδιες εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μεγαλύτερη ακρίβειά τους επέτρεψε τον ταχύτερο ρυθμό ζωής που ήταν απαραίτητος για τη Βιομηχανική Επανάσταση . Το οικιακό ρολόι εκκρεμούς αντικαταστάθηκε από λιγότερο ακριβά, σύγχρονα, ηλεκτρικά ρολόγια τη δεκαετία του 1930 και του '40. Τα ρολόγια εκκρεμούς διατηρούνται πλέον κυρίως για τη διακοσμητική και αντίκα αξία τους.

  Τα ρολόγια εκκρεμούς πρέπει να είναι ακίνητα για να λειτουργήσουν. Οποιαδήποτε κίνηση ή επιταχύνσεις θα επηρεάσουν την κίνηση του εκκρεμούς, προκαλώντας ανακρίβειες, απαιτώντας έτσι άλλους μηχανισμούς για χρήση σε φορητά ρολόγια.

  Η Λύρα εκκρεμές ρολόι  είναι ξύλινο χορδόφωνο (έγχορδο μουσικό όργανο). Έχει συνήθως τρεις χορδές, σε νότες Σολ-Ρε-Λα και παίζεται τρίβοντας ένα δοξάρι στις χορδές της. Κατέχει κεντρική θέση στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και άλλων νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Ήταν γνωστή για πρώτη φορά στην Βυζαντινή Κρήτη, με κάποιες περαιτέρω τροποποιήσεις που σημειώθηκαν τον 20ο αιώνα για να δώσει στο όργανο έναν πιο ισχυρό ήχο και προβολή. Θεωρείται η πλέον δημοφιλής παραλλαγή της βυζαντινής λύρας που χρησιμοποιείται σήμερα. Τα μέρη μιας Κρητικής λύρας είναι συνήθως κατασκευασμένα από διαφορετικούς τύπους ξύλου. Οι χορδές είναι από έντερο ή μέταλλο.

  10234

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν